website page counter

Ι.Μ., Γυναίκα 47 χρ.

Τα τελευταία χρόνια υποφέρω από πονοκεφάλους και εκκολπώματα τα οποία προκαλούν πόνους στην κοιλιά και μάλιστα εξαιτίας των οποίων νοσηλεύτηκα δύο φορές με διάγνωση - εκκολπωματίτιδα.

Σήμερα χάρη στη βδελλοθεραπεία αισθάνομαι πολύ καλύτερα: οι πόνοι έχουν μειωθεί κατά πολύ, νιώθω αύξηση ενέργειας σε όλο μου το σώμα και έχω διάθεση να κάνω πράγματα τα οποία θεωρούσα πολύ δύσκολα να γίνουν, επίσης, όλο και πιο σπάνια έχω πονοκεφάλους. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενη που εμπιστεύτηκα αυτή τη θεραπεία!

Θέλω να προσθέσω ότι εδώ και 20 χρόνια η πεθερά μου (84 χρ.) πάσχει από το ζαχαρώδη διαβήτη και δύο χρόνια έχει αρκετά μεγάλη πληγή στη φτέρνα της. Τά δάχτυλα ποδιών δεν μπορούσε να τα κουνήσει, εδώ και αρκετό καιρό παίρνει 10 διαφορετικά φάρμακα την ημέρα συν τα φάρμακα τα οποία έπαιρνε για τον πόνο που προκαλεί το διαβητικό πόδι.Μετά από τρίτη συνεδρία αισθάνθηκε μια ανακούφιση στο κάτω μέρος του ποδιού της, μείωσε τη λήψη των παυσίπονων και άρχισε να κουνάει με τα δάχτυλα των ποδιών χωρίς να φωνάζει από τον πόνο.

Π.Α., Άνδρας 30 χρ.

Είμαι 30 ετών και είχα χρόνια προβλήματα του αναπνευστικού και του ουροποιητικού συστήματος. Είχα αλλεργικό άσθμα, κάθε χειμώνα ήμουν με οξυγόνο και κορτιζόνη, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Επίσης είχα χρόνιες ουρολοιμώξεις από μικρό παιδί. Από μικρός έπαιρνα κάθε μήνα αντιβιοτικά. Καθώς μεγάλωσα είχα πάθει μια ύπουλη ουρολοίμωξη χωρίς συμπτώματα, με αποτέλεσμα αυτή να προκαλέσει την άτονη κύστη. Δεν είχα αίσθηση για ούρηση. Μου δώσανε φαρμακευτική αγωγή και λιπώδεις καθετήρες για να αδειάζω την κύστη 3-4 φορές την ημέρα και για τα δύο τελευταία χρόνια αυτά έκανα.

Με το πέρασμα του χρόνου από τις πολλές αντιβιώσεις και τα άλλα φάρμακα, εμφανίστηκαν αλλεργίες. Είχα πολύ πηχτό αίμα, με αποτέλεσμά να μην μπορούν να μου πάρουν αίμα για εξετάσεις. Είχα φτάσει σε σημείο απελπισίας.

Αλλά μια μέρα μια φίλη μου μου σύστησε την ιατρό κυρία Λιουντμίλα Μπογκίλα για να κάνω ομοιοπαθητική. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω την κυρία Λιουντμίλα. Πρώτα από όλα είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος, όμορφη ψυχή, νοιάζεται πάρα πολύ για τούς ασθενείς της, φροντίζει με αγάπη και στοργή σε κάθε στιγμή που την χρειαζόμαστε. Με βοήθησε πάρα πολύ η ομοιοπαθητική θεραπεία σε συνδυασμό με την βδελλοθεραπεία. Ειλικρινά, βρήκα την υγειά μου μετά από τόσα χρόνια.

Όταν ήρθα στην κυρία Λιουντμίλα, ήμουν πάρα πολύ απελπισμένος διότι την τελευταία φορά μου είπαν οι ουρολόγοι ότι πρέπει να αφαιρεθεί μέρος από τον προστάτη μου για να μπορέσω να ουρήσω χωρίς καθετήρες. Με την βοήθεια της ομοιοπαθητικής και της βδελλοθεραπείας, ενώ δεν είχα καθόλου αίσθηση ούρησης για δύο χρόνια, από την τέταρτη βδελλοθεραπεία, ξαφνικά άρχισα να νιώθω την κύστη μου πώς ήταν γεμάτη και είχα την ανάγκη να πάω τουαλέτα.. Ήταν απίστευτο, δεν το περίμενα τόσο γρήγορα να υπάρχει ανταπόκριση. Και όμως, πήγα τουαλέτα και ούρησα κανονικά. Όταν έβαλα τον καθετήρα να δω αν έμεναν ούρα μέσα, δεν υπήρχε τίποτα... Αυτό θα μπορέσω να πω ότι ήταν το πρώτο θαύμα που βίωσα με την βδελλοθεραπεία και δεν σταμάτησε εδώ ...

Απελευθερώθηκα σταδιακά από το άσθμα (σημειώνω πώς είχα περάσει Covid και για πρώτη φορά στην ζωή μου, δεν είχα κρίσεις άσθματος, είχα λίγα συμπτώματα). Απέκτησα καλή ενέργεια και διάθεση. Απελευθερώθηκα επίσης από διατροφικές αλλεργίες, και όλα αυτά χάριν της ομοιοπαθητικής και της βδελλοθεραπείας. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων στην κυρία Λιουντμίλα για όλον τον αγώνα και την στήριξη που μου πρόσφερε σαν ιατρός και σαν άνθρωπος. Ευχαριστώ πάρα πολύ, είμαι πολύ πολύ ευγνώμων.

A.B., Γυναίκα 66 χρ.

Είμαι γιατρός (της κλασσικής ιατρικής) εργαζόμενη σε δημόσιο νοσοκομείο εδώ και πολλά χρόνια. Από μικρή ηλικία (εφηβεία) έχω παρουσιάσει όλα τα δυνατά προβλήματα με τα δόντια μου. Από εξαγωγές, απονευρώσεις, προσθετικές εργασίες (γέφυρες), αποστήματα, πολφίτιδες και άλλα "ων ουκ εστι αριθμός". Τα τελευταία 25 χρόνια εμφάνισα και περιοδοντίτιδα, έχασα μερικά δόντια και από 10 χρόνια περίπου έχω και αρκετά εμφυτεύματα. Τα τελευταία 3-4 χρόνια εμφανίζω συχνά περιοδοντίτιδες και περιεμφυτευματίτιδες για τις οποίες η θεραπεία είναι απόξεση ή υπέρηχοι από κατάλληλο οδοντίατρο για την ακρίβεια περιοδοντολόγο. Εννοείται ότι παρακολουθούμαι από περιοδοντολόγο τακτικά και υποβάλλομαι σε όλες τις θεραπείες που μου συστήνει, κάθε φορά.

Από αρχές του χρόνου άρχισα να εμφανίζω άλλη μία περιεμφυτευματίτιδα που αφορούσε 4 δόντια περίπου. Τα συμπτώματα ήταν πόνος καθημερινός (τοπικά και σε όλο το 1/2 πρόσωπο), και αδυναμία μάσησης καθώς και μεγάλη κινητικότητα της γέφυρας. Λόγω της σχετικής αγανάκτησης μου για τα τόσα χρόνια ταλαιπωρίας με τα δόντια μου, σκέφτηκα μια πιο γενική ή πιο ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος. Απευθύνθηκα στην κ. Μπογκίλα με το ερώτημα της ομοιοπαθητικής θεραπείας. Μου πρότεινε την βδελλοθεραπεία. Δεν γνώριζα τίποτα περι αυτής. Με ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας, μου είπε ότι είναι η καταλληλότερη για παθήσεις ούλων και δοντιών, μου είπε ότι πρέπει να κάνω μερικές συνεδρίες.

Μην έχοντας τίποτα να χάσω, ξεκίνησα. Από την 3η κιόλας συνεδρία άρχισα να παρουσιάζω βελτίωση στον πόνο. Τώρα δεν είμαι τελείως καλά, αλλά βελτιωμένη κατά 70% περίπου. Και η οδοντίατρος που με εξέτασε επιβεβαίωσε την βελτίωση της περιεμφυτευματίτιδας αλλά και της κινητικότητας της γέφυρας. Εντυπωσιακό. Εκτός από την βελτίωση του πόνου, το άλλο εξίσου καλό η και καλλίτερο που μου συνέβη, είναι ότι έγινα πιο ευδιάθετη, με περισσότερη όρεξη για δουλειές, για εξόδους, για οποιαδήποτε δραστηριότητα. Σαν να είχαν οι βδέλλες μια αντικαταθλιπτική δράση πάνω μου. Αυτό μπορώ να πω το απολαμβάνω περισσότερο. Όσον αφορά την εμπειρία με τις βδέλλες, σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό. Ξαπλώνεις σε ένα κρεβάτι, μπορείς να κινείσαι, να διαβάζεις, να παίζεις με το κινητό και αυτές με κάτι πολύ ασήμαντα τσιμπιματάκια σαν ένεση με πολύ μικρή βελόνα ινσουλίνης κάνουν την δουλειά τους. Φυσικά είναι πολύ πιο ανεκτή και ανώδυνη από οποιαδήποτε οδοντιατρική παρέμβαση. Αυτά τα ολίγα που τα καταθέτω σαν πρώτη εμπειρία μιας άγνωστης σε εμένα θεραπείας.

Μ.Λ., Άνδρας 74 χρ.

Γνωρίζω την Κα Μπογκίλα πολλά χρόνια, γιατί έχουμε έναν κοινό γνωστό και βρισκόμαστε συχνά σε συναντήσεις. Πάντα θαύμαζα την προσωπικότητα και τις γνώσεις της στην ιατρική και ιδίως στην ομοιοπαθητική. Ευτυχώς για μένα, η υγεία μου ήταν πάντα και είναι μέχρι σήμερα άριστη, παρά τα 74 χρόνια μου, και έτσι δεν την χρειάστηκα, με εξαίρεση μία φορά που μου θεράπευσε μία αλλεργική ρινίτιδα που με ταλαιπωρούσε, με ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Πέρυσι μου είπε ότι άρχισε να εφαρμόζει την ιρουδοθεραπεία, δηλ. την θεραπεία με ιατρικές βδέλλες, και με προέτρεψε να δοκιμάσω. Το έκανα μόνο από περιέργεια και είδα τα αποτελέσματα αμέσως : Η ενέργειά μου ανέβηκε κατακόρυφα, το ίδιο και η γενική μου διάθεση. Ένοιωσα σαν να έγινα άλλος άνθρωπος. Μέχρι και η σεξουαλική μου διάθεση και επίδοση αυξήθηκαν σημαντικά.

Την ευχαριστώ για όλα αυτά και την συστήνω ανεπιφύλακτα για αυτές τις εναλλακτικές θεραπείες.

Τ.Λ., Γυναίκα 43χρ.

Το Πάσχα του 2021, διαγνώστηκα με οξύ ισχαιμικό επεισόδιο στον αντίχειρα, λόγω μίας σπάνιας αρτηριοφλεβικής επικοινωνίας (δυσπλασία) που έχω εκ γενετής στο χέρι, αλλά κυρίως στον αντίχειρα. Κινδύνευσα με νέκρωση και ακρωτηριασμό, ακόμα και στην περίπτωση του χειρουργείου από εξειδικευμένους επιστήμονες. Απευθύνθηκα στην γιατρό κα Lioudmila Bogila η οποία, σε συνεργασία με τον ομοιοπαθητικό μου και τους στενούς συνεργάτες της, με ανέλαβε αμέσως, προσπαθώντας να σώσουν τον αντίχειρα. Ακολούθησαν αρκετές βδελλοθεραπείες μέσα στη εβδομάδα και τελικά αποφύγαμε τη νέκρωση οπότε και τον ακρωτηριασμό. Η περίπτωσή μου όμως είναι σπάνια και πολύ δύσκολη.

Η γιατρός κα Bogila εκτός από εξαίρετη, σοβαρή επιστήμονας, είναι ένας υπέροχος και πολύ μετρημένος άνθρωπος, που ενδιαφέρεται πραγματικά και ολιστικά για τους ασθενείς της. Ακόμα και τις ημέρες των αργιών, άφησε την προσωπική της ξεκούραση, γιατί όπως μου είπε, "προτεραιότητα έχει το χέρι σας"! Την ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου!

© Δρ Λιουντμίλα Μπογκίλα